ERP yazılımı, günlük iş süreçlerini yöneten ve ofis işlevlerini otomatikleştiren geniş bir bütünleşmiş(entegre) uygulamalar paketidir. Fiziksel kâğıt işlerini azaltırken, bağlanabilirliği ile operasyonları merkezileştirmek ve optimize etmek için tasarlanmıştır. Bir ERP yazılım sisteminde planlama, satın alma, envanter, satış, pazarlama, finans, insan kaynakları vb. süreçler entegre olabilir. Örneğin, tedarik zinciri endüstrisinde, bir ERP sistemi otomatik olarak bir finansal analiz yapabilir ve envanteri sağlıklı bir seviyede tutmak için gelecekteki stok ihtiyaçlarını tahmin edebilir. Bu süreç kontrolü, üretim departmanının optimum kapasitede çalışmasını ve talep edilen ürünlerin stokta olmasını sağlar. Aynı zamanda, CRM modülü, sipariş geçmişi ve fatura bilgileri gibi müşteri verilerini kaydedebilir, satış stratejisini iyileştirebilir. ERP sistemleri malzeme ihtiyaç planlamasının (MRP) bir öncüsü olan takt zamanını veya üretimin talebi karşılaması için gereken süreyi en aza indirmek için talep sinyallerinin gerçek zamanlı iletişimine önem veren Toyota Üretim Sistemine dayanmaktadır.

ERP Sisteminin Avantajları

  • Maliyetlerden Tasarruf Sağlar: Şirketinizdeki her departman için bilgi girmek yerine, yalnızca bir kez girmeniz yeterlidir, bu da zamandan ve paradan tasarruf sağlar.
  • Daha İyi Planlama: İdeal miktarda çalışan, araç ve diğer kaynakları hassas bir şekilde tahsis etmek için projeler ve görevler hakkında derinlemesine gerçek zamanlı bilgiler kazanımı sağlar.
  • Verimliliği Artırır: Önceliklerinizi yeniden değerlendirebilmeniz ve şirket verimliliğinizi artırabilmeniz için banka mutabakatları, bordro tahsisleri, rapor oluşturma, fon dengeleme ve daha fazlası gibi sıradan görevleri kolaylaştırır ve otomatikleştir.
  • Departman İşbirliğini Artırır: CRM, İK, muhasebe, pazarlama otomasyonu, üretim ve diğer departmanları tek bir yerde birbirine bağlar.
  • Müşteri Hizmetini Geliştirir: Neyin işe yaradığını, neyin iyileştirilmesi gerektiğini ve neyin başarılı olmadığını bilmeniz için müşteri memnuniyeti oranlarını ve diğer müşteri tabanlı KPI’ları yönetir.

IFS ERP ile ilgili yazılarama buradan ulaşabilirsiniz.

Bir Yorum Bırakın